Ett 1:a pris till i Mullsjö

Igår var jag och Lyxa iväg på årets första lydnadstävling, en väldigt välordnad tävling hos Mullsjö BK i Kyrkekvarnshallen. Jag är glad att jag tog mig upp vid 05,30 för att ha gott om tid på mig innan samlingen 08,30 (åkte hemifrån 05,58), för min GPS svek mig och fick mig att svänga in på en liten, liten skogsväg så jag fick ringa till TL och säga att jag var lite vilse men snart var på väg 😉 ! Men 08,15 hittade jag fram 🙂 !

160201,1

Vi var 5 st som kom till start, och efter lite info från TL och domare så vad det dags för lottning. Jag drog spiken, mitt absoluta favoritnummer att tävla med 🙂 !

160201,2

10 minuter värmning/väntan innan gruppmomenten, och sen bara in och köra. Lyxa skötte sig kalasbra och levererade 10-10 på sitt i grupp och plats 🙂 .

När gruppmomenten var klara så fick vi värma några minuter inne på planen, och sen körde vi igång!

Fotgående: Lyxa kändes toppen, helt i balans och inte en tillstymmelse till det minsta ouffande 🙂 . Vi fick nån vid sväng vid höger om språng marsch (som vanligt 😛 ) och nått SS. Fokus var asfint och känslan riktigt bra! Betyg 8,5.

Zäta: Även detta kändes riktigt bra! Bra i balans, korrekta skiften, fina vinklar. Betyg 9,5

Inkallning: Jättefint och jämt tempo alla tre sträckor, fina skiften  men inte det snabbaste läggandet hon kan göra. Sen sist sträckan satsade hon lite väl mycket och smackade in i benen på mig 😉 ! Betyg 8

Rutan: Jättenöjd! Fint konskick och jättefint springande till rutan utan tendens att sakta ner innan jag gav mitt ståkommando. Betyg 10

Dirigeringsapportering: Apporterna låg på en vit fotbollslinje med kortsidan emot oss, så det kan ha gjort att hon hade lite svårt att bedöma gripandet. Eller så var hon bara slarvig 😉 ! Resten bra! Betyg 8,5

Hopp apport: Metallen var den mellanstora nordiska (fyrkantiga). Jag ställde upp, väntade på kommando, kastade. Apporten flög, studsade, studsade, studsade…. Jag hann banne mig bli helt kallsvettig då apporten studsade ända bort till rutan, typ 20 m bort 😛 !! Men världens bästa Lyxa flög över hindret. galopperade bort till metallen, grep den snabbt och fort och galopperade snabbt tillbaka igen ❤ ! Bästa metallapporten ever typ 😀 ! Betyg 10 och jag (mitt pucko 😛 ) kunde inte hålla mig från att jubla åt henne hur jävla bra hon var!!!

Det straffade sig direkt 😉 !

Vittringsapportering: Jag hade dragit upp Lyxa för mycket i belöningen och hann inte balansera ner henne igen 😛 ! Hon satt på helspänn hela tiden, sprang ut och stressade i sorteringen. Lyckades tyvärr sluta läpparna om fel pinne och få upp den pyttelite från backen innan hon kom på sig själv och tog rätt pinne och kom in med. Men med lyft fel pinne så kan ju betyget inte bli annat, även om rätt pinne kommer in till slut. Betyg 0.

Fjärrdirigering: Den höga aktiviteten låg kvar i henne, och hundf*n t.o.m  halvtjöt en gång när jag lämnade henne 😉 !! Tokviftande svans och vibrerande hund, inte det bästa utgångsläget för en lugn och stilla fjärr 😛 ! Dock var skiftena rätt så fina och hon kom inte fram alls så mycket som föregående tävlingar, flyttade sig kanske max 5 cm. Framsteg!! Dock gav ju förflyttning plus ljud rätt saftiga nerdrag. Betyg 7

Efter programmet och innan belöningen så tackade jag domaren i hand, och han berättade hur himla härlig hund jag hade, och hur underbart det var att se någon jobba med så hög glädje och konstant viftande svans. ”Så himla synd där på vittringen, men annars såg det suveränt ut” var hans fina omdöme som vi tackar och tar emot 🙂 ! Världens bästa Lyxa som tycker det är SÅ kul att tävla lydnad ❤ ! Men det där överslagna glädjen med ljud kan vi gärna skippa…. 😉 !

160201,3

Trots vår snöpliga nolla så lyckades vi få ihop 259,5 poäng, och ännu ett 1:a pris till samlingen 🙂 ! Vi hamnade även på en tredjeplats efter två superfina rundor från Diana och Dio samt Nathalie med Tiff. Ren fröjd att se de fyra på planen!

 

Nu tar vi nya tag inför nästa tävling, som sker på Göteborgs Hundarena den 14/2 🙂 !

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s