Tre agilityhundar och mitt första intervallpass!

Igår när jag kom hem från jobbet, sleten och dann och med träningsvärk ÖVERALLT…. då kom jag på den suveräna idén om att möblera om i vardagsrummet själv 😉 ! Likt superwoman (typ 😛 ) så bytte jag plats på soffor, byrå och vardagsrumsbord till motsatta sidan rummet där de stod förut. Nu är det lite småfix kvar i själva möbleringen så allt är klart, men här kommer en sneakpeek 🙂 !

160304,1

Efter detta slit och släp så bytte jag om till snabbspringarkläder och tog med mig Lyxa, Pu och Boss och åkte till Stormvallen för 2 timmar agilityträning tillsammans med Malin och Bitzi.

160304,2

Jag började träningen med Boss, och shiiiiiit vad han har mognat 😀 !! Fullt fokuserad, inte en enda attack, tog slalomen VARJE gång oavsett om jag låg bredvid, lite efter eller lite före honom….. Så himla ROLIG! Jag tror nästan att jag får sno honom från Andreas som agilityhund ett tag 😉 ! Så himla glad över att mitt lilla mini-monster utvecklats så de sista månaderna ❤ !

Ett litet klipp från träningen vi gjorde på raksträcka:

160304,3

Lyxa fick köra lite olika handlingsalternativ, och hon var väldigt följsam och inte riktigt lika gapig som förra träningen så hon HÖRDE faktiskt vad jag sa så vi kunde samarbeta 😉 ! Testade även lite distansslalomingångar som gick finfint 🙂 !

 

Och så Lilla Pu… den där tjejen börjar mer och mer se ut som en agilityhund ❤ ! Hon är så sjukt snabb, svängbar, lyhörd. Hon har fått ett grymt fint hindersug och jag tycker hon har blivit SÅ duktig för att bara ha tränat agility seriöst typ 4 gånger! Igår började vi inlärningen av ”back” (ta hopphinder från baksidan), och hon snappade upp det SÅ fort 🙂 ! Snart hög tid att börja fundera på slalom – och kontaktfältsinlärning, jag börjar tänka tankar om 2×2-metod och (hujedanemig) RC… 😛 !

 

Allsomallt en GRYM träning med 4 duktiga hundar ❤ !

160304,4

 

Och sen ska ni veta, så överraskade och imponerade jag på mig själv, när jag valde att ta veckans tredje pass från vår fysträningskurs, ett fart/intervallpass! Passet gick ut på att man skulle köra intervaller (innan man satte igång träningen skulle man ha valt hur många man skulle göra, och göra dem oavsett om det gick långsammare de sista varven… 😉 ) på en uppmätt sträcka, och med 1 minuts paus mellan intervallerna.

Jag valde minimumantalet intervaller, 4 st, för jag trodde inte att jag skulle orka fler, och sen satte jag igång:

Jag la upp detta klipp på mitt instagram och kommenterade det såhär:

Veckans tredje pass med #outnoutendurance gjort efter agilityträningen! (…) Jag flaxar som en skadeskjuten kråka, flåsar värre än en tysk porrskådis med speedmetal-mustasch, är långsam som en nyopererad höftpatient och har en hållning som Quasimodo.

Men vad fan gör det, jag SPRINGER faktiskt och kämpar på så mycket jag kan! Jag är SJUKT stolt över mig själv att jag tar mig an utmaningen att komma i form och bli snabbare, starkare och mer hälsosam på fullt allvar.

Nästa gång blir det fler repetitioner, orken fanns faktiskt för ett par till!

 

Och jävvlar så mycket kärlek och pepp jag fick från nära och kära ❤ ! Påhejningar, applåder, visdomsord. Oavsett hur långsamt man springer, slår man ändå alla som ligger på soffan!!

160304,7

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s