Lugn vecka med fettofredag, joggingutmaning och #litemindrefet

Den här veckan har varit extremt lugn!

I måndags hade jag besök av min vän Åsa där vi som vanligt peppade och planerade inför framtiden. Givetvis grillade vi korv (standard nu 😉 ) och Pu ville vara näääära!

IMG_1771

 

Med den katastrofala snömängden som kom (vi fick över 30 cm här ute) så har det blivit många inställda utomhusträningar i veckan. Vi har istället nöjt oss med att fysträna med att snöpulsa och leka i snön (tja, hundarna har lekt, inte jag 😉 ) och sen hållt oss inne med tända ljus vid vår underbara kamin. Vi har eldat i stort sett varje dag sen vi fick den 🙂 !

IMG_1836 IMG_1815 IMG_1826 IMG_1843 IMG_1853 IMG_1757 IMG_1753 IMG_1768 IMG_1833

 

Igår var det veckans bästa dag; Fettofredag 😉 ! Jag kör ju en matlinje där den enda begränsningen är att jag ser till att inte äta nått onödigt onyttigt på veckodagarna (tänk kakor, läsk, godis osv) men i övrigt helt vanlig mat, sen är fredagarna helt fria att äta vad jag vill och hur mycket jag vill, och resten av helgen äter jag onyttigt om jag vill (men med lite mer måtta än på fredagen 😉 ). Det är ett koncept som fungerar väldigt bra för mig, och sakta men säkert börjar jag komma i bättre form och tappa mina överflödscentimetrar! På mitt instagramkonto så går detta under hashtagen #litemindrefet 😉 ! Där lägger jag bl.a upp egenpepp i form av egoboostande selfies, något som sporrar mig (men säkert inte passar för alla).

IMG_1899

Denna egoselfie firades med lunchefterrätt a la fettofredag, supergod och fin att titta på!

IMG_1901

När jag jobbat klart för dagen så tog jag med två av snusrarna hem (Barney valde att stanna kvar och vara ensamhund hos mamma och pappa, något han älskar ❤ ) och sen gav jag mig tusan på att klara av en utmaning jag inte vågat ge mig på innan; dra på joggingtur med även aussiesar i midjebältet!

IMG_1913

Jag har inte ”vågat” ge mig ut på en joggingtur med brukshundarna förut, eftersom jag vet hur extremt dålig joggingkondis och flås jag haft. Pu är ju en superbra draghund och är perfekt för någon som verkligen vill springa och få lite extra draghjälp, men för en otränad människa som jag så kan det vara rätt knäckande att ha en hund som drar upp tempot såpass mycket, och som man även måste jobba så mycket med kroppen för att försöka bromsa ner farten till andningsbart tempo 😉 .

Men med fyrkursen som vi går genom Out-n-out-education så har jag börjat våga utmana mig själv, tro på att jag orkar och faktiskt klara mycket mer än vad jag gett mig själv cred för! Och visst klarade jag även detta 😀 !

Passet vi körde var upplagt 4 min jogg – 30 sekunder löpning/spurt – 3 min powerwalk x 4. Allt som allt 30 minuters träning (plus uppvärmning/nedvarvning). Tack vare Pu så skruvades även joggingtempot upp till ett läge där det var icke önskvärt (eller möjligt 😉 ) för mig att prata, men trots detta så orkade jag hela passet och kände mig bara NÄSTAN död när vi var klara 😀 ! Så himla kul när jag kan ta mig utanför min comfortzone och faktiskt klarar av det!!

Efter detta blev det stretching för mig, lätt massage för hundarna, och sen sjönk vi ner i soffan och fortsatte vår nettofredag med ostbågar, tuggben och Sherlock på Netflix 🙂 !

IMG_1932 IMG_1937 IMG_1942

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s