Börjar på bott, slutar på topp

Igår var jag och Lyxa  iväg på en heldags agilityträning för Elin Fahlgren på Tassrelax Hundcenter. Vi samåkte ner tillsammans med Malin och Bitzi som också skulle vara med, och var nere i god tid innan vi skulle köra igång.

160314,1

160314,2

Vi var 4 largehundar och 3 medium/smallhundar så vi körde i två grupper efter storlekarna, med gemensam banvandring och genomgång av banorna. Jag och Lyxa fick starta som nummer ett, eftersom jag var sjukt hetsig och taggad. Elin byggde under dagen två jätteroliga men delvis väldigt kluriga banor !!

160314,7 160314,8

När vi körde vårt första pass så visade det sig att jag var FÖR taggad och FÖR hetsig. Utöver mina vanliga könsordsutrop som ALLTID kommer under agility (den sporten tar verkligen fram det sämsta hos mig 😛 ! ) så blev jag irriterad på riktigt när jag inte fick det att fungera, var rätt sur och bitter och avslutade passet med ett barnsligt ”jag vill ALDRIG träna agility mer!”. Jag var kort sagt en rätt otrevlig människa och inte alls en bra handler, fy på mig!!

Som tur är är Lyxa en väldigt förlåtande själ, och direkt när vi kom av efter vårt pass så sansade jag mig, gav mig själv en mental (och fysisk 😛 ) bitchslap så att jag skulle skärpa till mig, och delade en pannkaka med Lyxa (best EVER sa hon 😉 ). Sen gick jag in med en helt annan attityd till vårt pass nummer två, och givetvis gick både det och starten på pass 3 SÅ mycket bättre och vi hade kul bägge två!!

Tyvärr så efter de första 3 minutrarna på pass tre så hade Lyxa lyckats skrapa upp ytliga sår på BÄGGE sina höga trampdynor uppe på frambenen och blödde lite från dessa, så jag valde att avbryta träningen för dagen. Crappigt som fan när vi hade börjat få så gott flow och go attityd, men det är sånt som händer. Och trampdynorna slutade blöda typ direkt och idag syns det inte ens att det har varit nått på dem, så det var ju ingen fara med det heller.

Jag har en sanslöst glad och duktig agilityhund iaf ❤ !

160314,3

Resten av dagen så blev det istället filmning, fika och kolla på de andra duktiga deltagarna. Inte illa det heller 😉 !

160314,4 160314,6

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s