Lydnadsträning i Lerum

Vid 18.30 igår packade jag bilen och stuvade in två av mina lydnadshundar för att åka och träna på årets första utomhusträning på vardagskvällar 🙂 !

160317,6

Detta var första gången på hur länge som helst som Boss fått vara med på en brukshundsklubb och träna lydnad. Det blev en bra nivå på störningar då vi var i stort sett ensamma på hela klubben, så vi hade mycket space att komma in i träningsmode på. Vi började med lite lätta saker som ingångar vid sidan och runt. Boss var superpepp och på, och som vanligt tokig i sin kampbelöning 😉 !

Sen tränade vi även inkallning, fotgående och apportering. Vi fick ett bra genombrott i apporteringen med kamplek och konkurrens, och i fotgåendet är han jätteduktig och följsam med superfina vänstersvängar, där är han som klistrad vid foten på mig. Men det är SVÅRT att hitta ett tempo/naturligt rörelsemönster som passar oss bägge när jag är superstor och han är pytteliten 😉 ! Blev lite ofokus när Jonna joinade oss och världspolisen tittade fram ur Boss, men vi fick brutet det fort och han fick köra lite mer fotgående och sen sitt-sitt kvar innan han fick springa fram och hälsa. Duktig liten lydnadskille ❤ !

160317,7

Sen fick Lyxa komma ut och köra, och hon var sååååååå peppad och superglad ❤ ! Galopperade runt i större och mindre cirklar, tjuvade i framåtsändandet och första framskicket galopperade hon igenom ”gruppen” och skulle nog fortsatt till andra sidan planen om jag inte ropat på henne 😉 ! Men sen striktade vi upp oss lite och hon utförde momentet jättefint flera gånger, med grymt bra avbrott vid gruppen och superfin rakriktning trots att vi körde på lite mer kuperad bit av träningsplanen. Supernöjd blev jag!

160317,8

Efter framåtsändandet kollade vi lite på krypet, och jag är riktigt nöjd med helheten av det, särskilt eftersom det var både blött och kallt i backen. Känns skönt att det ändå är såpass bra på crappigt underlag som det är både förvår och senhöst 😉 !

Ljudgivningen är jag också väldigt nöjd med, hon skäller väldigt fint och ihållande trots att Jonna kommenderar tystnad.

Hon skjuter sig lite, lite bakåt för att hon tar i så, men det är ändå bättre än hon gjorde första omgången, då hon avslutade första omgången med att sitta kanin…. 😉

Vi körde slutligen lite tungapporteringar med både 3 och 4 kg apporten, och så detaljpillade vi på fotgåendets höger om -halt, vänster om – halt och helt om – halt. Våra höger om halt börjar verkligen sitta så hon blir rak VARJE gång, våra vänster om halt är på bättringsvägen i rakhet, och igår hjälpte Jonna mig att komma fram till hur jag ska trampa för att få till rakheten även i helt om halt. GULD värt med någon som står och tittar på en!

 

Allt som allt, en mycket god premiär på vardagsutomhusträningarna 🙂 !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s