Kylslagen galenpannelydnad

Igår mötte jag och Lyxa upp med Jonna och Git för en sista genomkörare innan tävlingshelgen i Kungälv 🙂 . Strax efter 18 var jag framme, solen sken fortfarande men inte alls lika varmt som de senaste dagarna. Då var det tur att jag som vanligt har värmande kaffe med, det allra viktigaste i hundträningssammanhang 😉 .

160324,6

När det var Lyxas tur så hade mörkret fallit och det var skumt ljus på planen. Perfekt, eftersom kvällens tävling har 19 startande så det är rätt stor chans att vi får tävla i skumraskmörker 😉 . Vi körde igenom momenten så som de ska vara på kvällens tävling:

Ring 1 – inkallning m ställ/lägg, Z:at, fjärr, vittring, hopp/metall.
Ring 2 – dirigerings apportering, rutan, fritt följ

Lite belöningar på utvalda ställen, och så himla många fina utföranden! Inkallningen gjorde vi slät, zätat var jättefina och snabba korrekta skiften, fjärren var till 99% superfin (lyfte/flyttade lite på höger baktass i avslutande stå-ligg), vittringen gjorde vi 2 ggr (1:a gången cirkel, lyfte snabbt i fel pinne men kom in med rätt, 2:a gången linje och korrekt pinne in direkt utan lyft i andra), hopp metall var superfin (!), dirigeringsapporteringen var SUPERfin (!), rutan hade jättefint konskick och fin fart till rutan (belöning i rutan), fotgåendet var hetsigt, studsigt, framskjutet och allmänt hejbaberiba 😉 !

Den kalla luften gör verkligen Lyxa helt TOKIG 😀 ! Den, och det faktum att vi jobbat så mycket med tempohöjande, gör att hon sitter och vibrerar för hon bara vill vill VILL springa, satsa och studsa ❤ ! Vi behöver skruva ner den nivån liiiite grann, för när hon är sån så är det inte helt ovanligt att det kommer nått litet pip för att det liksom bara pyser över 😛 ! Men förutom den lilla övertaggningen, så var hon himla fin och duktig ❤ !

160324,3

Hon fick efter det gå in i bilen medan Zolo körde, sen fick hon komma ut igen, direkt ur bilen, och köra ett fotgående medan Jonna kommenderade. Den här gången var det HELT annorlunda, hon var perfekt i attityd, energi, position och det kändes bara som ett helt flow hela fotgåendet. PRECIS så som jag vill ha det!

Så inför kvällens tävling kommer jag testa att lägga ett litet spår (typ 3-500 m långt) till henne som hon får ta lagom långt innan vi åker ner till tävlingen, så hjärnan förhoppningsvis ska vara lite genomarbetad medan kroppen är redo för fullt ös. Så får vi se om det hjälper eller stjälper 😉 .

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s