1:a april; snöskämt, shopping och hoppteknik

Vi har trätt in i april (vad hände med mars?! Shit vad fort det gick!) och som vanligt på 1:a april så ”skojades” det till lite grann, mest av vädret som släppte sin (förhoppningsvis) sista snö på oss för i vår…

IMG_3256

På lunch så stack jag iväg en sväng för att köpa torrfoder och hämta ut Bravecto till hundarna på apoteket. Alla äckliga fästingar har vaknat här ute hos oss, nu, och Bravecto gav verkligen ett SUPERRESULTAT förra året så givetvis kör vi på det i år igen.

Sen så ”råkade” jag slinka in på Hööks som nu har 15% rabatt på sin hundavdelning. Lite saker hängde med därifrån också 😉

IMG_3260

Efter jobbet så stack jag till Pias Hund & FritidAlingsås trevliga hundshop där vi bl.a köper vårt fäskfoder och närproducerade köttben till hundarna. Köpte med mig lite färskfoder, och sen så ”råkade” (jag KAN ha hetsat fram ett behov av att handla nått 😉 ) jag handla en leksak och en billig gallermunkorg i plast till Pu.

IMG_3261

Den köptes som en lite ”slit och släng”-korg, mest för att jag tänkte vara lite pedagogisk och lära Pu att ha korg på sig eftersom hon ska ha det inom en rimlig framtid i skyddsträningen. Men det va la inga problem med det sa Pu. Lilla Hanibal Lecter-hunden 😉 !

IMG_3306

Och för övrigt, den rosa dynan jag köpte på Hööks var som SKRÄDDARSYDD till tjejernas canvasbur! Ååååååh vad jag älskar när mina köp är PERFEKTA!!

IMG_3270

 

På fredagskvällen så körde jag ett pass hoppteknik med Lyxa, Pu och Boss. Jag går som observatör på en hoppteknikskurs för Fanny Gott som startade i måndags. Lite om kursen saxat från hemsidan:

Vad är hoppteknik?
Hoppteknik är sättet hunden tar sig över och mellan hopphinder på. Målsättningen är att hunden ska använda sin kropp på ett skonsamt, effektivt och kraftfullt sätt. Ett bra hopp består av många komponenter som måste fungera tillsammans. Vi jobbar med övningar som hjälper hunden att förstå de olika delarna, innan vi sätter ihop det till en helhet.

Hoppteknikträning skapar motivation och självförtroende hos hunden. Det kan också ta bort onödiga steg på banan och gör därmed att hunden kan få bättre tider. Hoppteknikövningarna skapar också styrka, koordination och snabba tassar, vilket gör dem lämpliga även för hundar som inte tränar agility.

Kursen passar för:

  • Agilityhundar på alla nivåer som vill bli snabbare, starkare, säkrare och hålla sig skadefria.
  • Unghundar som behöver träna upp kroppskontroll och koordination (från 6 månader).
  • Äldre hundar som behöver hålla sig fräscha och aktiverade
  • Lydnadshundar som behöver kroppskontroll och till exempel bättre teknik över hoppet, bättre kontroll över tassarna i fjärrdirigeringen, mer styrka i positionerna etc.
  • Hundar med speciella hopp-problem
  • Hundar som ska sättas igång efter uppehåll i träningen
  • Dig som vill aktivera hunden med övningar som också är nyttiga för kroppen

 

Vi började med ett pass basic grids, 5 låga hinder med samma avstånd mellan hindren. Jag gjorde ett kardinalfel när jag litade på mitt ögonmått, ett hinder som jag trodde låg på 15 cm låg efter mätning på runt 25 (mätte när jag ändrade från largemått till smallmått). De andra hindren hade korrekta höjder, tur det 😉

Lyxa var först ut, och hon har ju tränat hoppteknik förut så hon har ett rätt bra och avslappnat sätt att ta sig över hindren, det ser flytigt och enkelt ut och hon har i stort exakt samma avsprångspunkt mellan varje hinder.

 

Pu fick sitt allra första pass hoppteknik. Helt naturligt med oerfarenheten så hade hon lite svårare (även om det inte på något sätt ser katastrofalt ut) och fick lite varierade avsprångspunkter och hoppkurvor, med lite högre huvud och kraften kommer ibland lite mer från framdelen än bakdelen, att hon liksom häver sig över med huvudet än att trycka ifrån med bakdelen. Ska ändra om lite till nästa pass och se om det kan ge ett lite mer flyktigt resultat 🙂

 

Jag tror att detta var Boss allra första pass med hoppteknik med. Han känns också väldigt jämn och flytig (så flytig man kan bli med en tegelstensformad snuserkropp 😉 ) och tar sig fram med samma landnings/avsprångspunkt mellan alla hindren. Och så är han ju en sjukt söt linslus i slutet av filmen ❤ !

 

Efter detta avslutade vi fredagskvällen med en tur på kalhygget. HELT underbart att kunna ta en promenad vid 20 och det fortfarande är ljust ❤ !!

IMG_3328

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s