Att ställa om från Large till Small

Igår var det dags för agilityträning för Emelie igen, och den här gången var det ren snuserträning då Malin körde Bitzi, Andreas hade Smalis och Barney och  jag skulle köra med Boss för första gången 😀 !

160406,5

160406,2

 

Det här var första gången jag och Boss skulle köra en ren agilityträning ihop (vi har ju innan gått grundkurser och tränat hoppteknik) och det var lite pirrigt hur det skulle gå. Jag är ju så van och inkörd på Lyxa, och nu skulle jag behöva tänka om nästan helt gällande handling, hastighet, var jag kunde skicka och sticka och var jag behövde vänta. Plus ovanan att köra en så liten hund så jag inte kan ha koll i ögonvrån var han befinner sig 😀 !

Men förutom att jag strulade till det ett par gånger när jag tänkte helt fel, så är jag SÅ nöjd med vår första träning! Vi tog oss t.o.m igenom banan felfritt en gång, trots lite strul 🙂 !

Och det bästa av allt: Inte EN ENDA urballning på hinder från Boss sida, inte ens när han i slutet var såååå trött i skallen (vilket förr alltid ledde till total hinderattack och demolering 😉 ). Så himla moget litet minimonster ❤ !

160406,1

 

Andreas och Smalis hade även de en toppenträning, även om det ballade ur lite här och där 😉 !

160406,3

Smalis la i en extraväxel när han fick gå på smallhinder, riktigt bra för hans självförtroende att göra det ibland, och riktigt bra att Andreas får träna på att handla Smalis i ett annat, högre tempo. Duktiga 🙂 !

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s