Setpointövning och agilityträning

I måndags släpptes lektion 2 i Hoppteknik, styrka och kroppskontroll som jag går via Klickerklok. En lektion som handlade om setpointträning och vidareutveckling av bakdels/kroppskontroll, och jag blev direkt supersugen på att träna efter att jag läst klart lektionen 🙂 . Även om jag bara går som observatör så lär jag mig jättemycket av att bara titta på de andras filmer, läsa feedbacken de får, och kunna ställa frågor själv. Superintressant!

När jag kom hem så körde jag med aussiesarna, Pus allra första pass med setpoint och Lyxas första på länge.

Det var första gången Pu fick hoppa över en oxer, och man ser på henne att hon är rätt konfys med hur hon ska angripa hindret första gångerna, och hoppar med mer hävkraft än bakdelsstyrka och med ben som är lite överallt 😉 ! Jag lät henne hoppa på 35 cm tills jag kände att hon hade lite mer känsla för hur hon skulle göra, sen fick hon hoppa en gång på 40 cm, en gång på 45 och sen en sista på 35. Detta för att jag ska ha som utgångspunkter och se längre fram hur utvecklingen har blivit.

Mitt nybörjaröga tycker inte att det ser så himla galet ut (efter att hon ”hoppat in sig” på oxern 😉 ). Jag sköter mitt jobb att få henne att sitta bra och samlat vid startpunkten (viktigt för att få till optimal viktförskjutning), och hon tar sig an uppgiften med relativ lätthet, rundar ryggen och sänker huvudet (även om jag gärna hade sett liiite mer av de bägge, men det kanske kommer senare med mer teknik). Att det är lite svajigt då och då tror jag beror mycket på hennes oerfarenhet och att hon inte riktigt har alla agilitymusklerna på plats än, vilket hoppteknikträningen kommer hjälpa henne att få 🙂 !

På Lyxas film ser man att jag är lite slarvigare med att få henne att sitta bra innan start (fy på mig 😛 ) så hon har mer mellanrum mellan bak – och framtassar. När hon hoppar 40 cm ser det bättre ut på startplaceringen. Hon hoppar av och rundar sig rätt bra hon med, hon blir lite flackare och mindre rundad när hon kommer på 45, så någonstans där ligger hennes brytpunkt i tekniken tycker jag att det ser ut som.

Nästa gång ska jag använda samma höjdspann, men länga ut längden mellan startpunkten och hindret lite (gör man ”by the book” så skulle startpunkten vara lite längre bort än vad jag hade den, ska bli skoj att se om man ser någon skillnad i hoppet då) och så kontrollera om jag ev ska länga ut oxern lite, för att se om det kan ge Pu en bättre kurva över hindret. Ska bli kul att jämföra filmerna sen 🙂 !

 

Sen så var det bara att vänta ett par timmar, sen drog vi iväg på agilityträning på Vinna Hundcenter tillsammans med Malin och Bitzi, Marie och Messi :).

160414,5

Igår fick jag verkligen flera WOW-känslor tillsammans med Pu ❤ ! Bästa lilla nybörjarhunden visade att jag faktiskt inte behöver vara med och stötta henne överallt, utan jag kan på flera ställen lita på hennes hindersäkerhet och kan skicka&sticka lite mer! Med en så snabb hund som hon är så behövs verkligen varje milisekund jag kan få för att hinna ta mig till nästa ställe som jag behöver vara, så jag bara tackar och tar emot 😉 ! Dold/halvdold tunnelingång inga problem, blindbyten inga problem (jag fegade lite först med framförbyten 😉 ) söka hinder inga problem… BÄSTA ❤ ! Det vi behöver träna mer på (läs: börja träna på, vi har inte gjort det innan igår 😉 ) är att hon ska veta vad plockhanden betyder, så jag kan få svängt in henne på vissa linjer. Duktig liten Pu 🙂 !

160414,6

 

Lyxa var också toppenduktig, vi känns så grymt ihopkörda nu! Och jag lyckades (efter 6 års träning, snabblärd förare 😛 ), att inte fastna den där halvsekunden för länge utan bara lita på att Lyxa gör det jag säger och att sen röra mig till nästa punkt. Kändes asbra 🙂 !

Kul var det också att Lyxa visade hur genomarbetad hon är när Malin och hon körde banan i slutet, allra första gången de kör agility ihop 🙂 . Förutom att Lyxa trasslade in sig lite i slalomen så gick det ju super 🙂 !

160414,7

 

Ikväll blir det agilityträning igen, tre timmar bokade i Hundplayset 🙂 !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s