Skyddsträning och spårglädje

Idag var det dags för skyddsträning igen, hurra 😀 ! Även om skyddsträningen i sig är något nytt för mig, så är det en stående punkt där likväl som i annan träning; vikten av fika! Idag var det jag som fixade sockerkicken till oss 😉 !

IMG_4038

Lilla Pu växer för varje pass vi gör, hon tuffar på sig rejält och idag började hon för första gången använda skallet för att säga till Niclas att dra (förut har hon ju bara gjort sina grävlingljud 😉 ). Hon är så himla stolt och nöjd med sig själv när hon är så ”farlig”, och bär nöjt ut kudden till bilen efter varje pass 🙂 . Duktig liten läskig Pu ❤ !

 

Efter att alla hundar blivit igenomkörda så åkte jag, Pernilla, Josephine och Niclas iväg för lite platsliggning och budföring med skott. Jag la Lyxa och Pu samtidigt för att vara lite tidseffektiv, och både de, Ninja och Drulla skötte sig kalas och var helt skottdöva alla fyra 🙂 . Pu har verkligen fått ett suveränt lugn i platsliggningen nu, ligger och tittar fokuserat på mig men är ändå helt avslappnad och stadig. Börjar typ kännas som att lägga plats med Lyxa, och det är en skön känsla det 🙂 !

Fick med sista skottet av 4 på film:

Sen gjorde vi budföringar, Pu skulle fått två skott men pistolen klickade så det blev bara ett på tillbakavägen. Men med henne är det ju inte skotten som är ”svårigheten”, utan att springa rakt till mottagaren 😉 . Idag gjorde hon just detta, slängde ett öga på Josephine som var skytt, men sen satsade rätt på Pernilla, gjorde en helt OK ingång, fick godis och klapp och satt fint till marschkommandot kom och sprang sen raka vägen tillbaka till mig 🙂 .

När vi var klara med detta så åkte jag hem till min snälle make som gått ut ett spår till mig och Lyxa. Drygt 1000 m långt, 7+slut och närmre 1,5 timmars liggtid. Lyxa var som vanligt toppen och spårade hem full pott 🙂 !

IMG_4075 IMG_4076 IMG_4080 IMG_4096 IMG_4099 IMG_4103 IMG_4109 IMG_4124

Direkt efter spåret avslutade vi bruksdagen med lite fysupplet i lite hårdare terräng och lite backe. Det skötte hon riktigt bra 🙂 !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s