Det allra bästa med våren…

..det är att man kan hålla på med brukset även på vardagarna 😀 ! För oss som jobbar kontorstiden är vinterhalvåret rena DÖDEN för skogsarbetet, då det är mörkt när man åker till jobbet och mörkt när man kommer hem, och allt skogsarbete behövs klämmas in på helgerna. Så nu, nu är det helt UNDERBART! Jag och Jonna möttes i Lerum igår och körde upplet och upptag med våra hundar.

Lyxa gjorde ett peppigt och bra upplet där hon hittade föremålen snabbt. Några skick hade hon lite svårt att komma ut på djupet ordentligt, så vi avslutade efter att Eskil kört med att köra linjetag rätt ut i hörnen så hon fick en minnesbild av det. Hon var nöjd med sig själv 🙂 !

140623,1 Upplet 140623,10 upplet

Lilla Pu var superduktig och fick hämta hem 7 föremål i rutan. Hon springer bra, letar bra och har bara ibland nån enstaka sekund innan hon tar upp föremålet hon hittar och kommer in med det. Det vi har fått jobba mest med är ju avlämningarna, där jag har testat massa saker men inte fått den effekten jag velat ha, utan hon har släppt föremålen 1-3 m innan mig. Nu håller vi på och jobbar igenom att hon ALLTID ska komma in i ingång med föremålen, och det har hjälpt super! vi behöver finslipa det lite mer, men framstegen har varit stora på kort tid. Inte där än, men på väg 🙂 !

160419,3

Efter uppleten med alla 4 hundarna så åkte vi en bit bort och la upptag till Zolo och Lyxa, och tog en kopp kaffe medan vi väntade. Det är så skönt när man har tiden även på vardagsträningarna att bara sätta sig ner och fika, analysera och snacka allmäna viktigheter 🙂 !

Lyxa gjorde ett ASSNYGGT upptag där hon gick spikrakt ut i rutan, hittade spåret på ca 25-30 m djup i mitten av en backe, gjorde ett klockrent framspår vänster och spårade snyggt fram till sin belöning. Kändes verkligen hur bra som helst, nu ska vi inte göra mer upptag innan tävlingarna till helgen utan bara surfa på den här feelingen.

Duktiga, roliga brukshundar ❤ !

160419,4

160419,2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s