Årets första spår i linne och agilityhybris!

Välkommen sköna maj, du slog direkt till med strålande vackert väder och sommarvärme! Snacka om att göra en storstilad entré!

IMG_4783 IMG_4787 IMG_4792 IMG_4793

Vi hade en väldigt lugn och skön förmiddag, med kaffe i solen och roliga kurskallelser i maillådan till mig och Pu:

IMG_4794

Sen runt tog jag och traskade ut två spår till aussiesarna.

Pus spår låg i lite drygt 1,5 timmar, var 630 m långt och hade 6 + slut (2 naturpinnar och 4 spårpinnar). Svårigheter: första vinkeln spetsvinkel, flera djurstigs-över/avgångar, dubbla naturstigsövergångar, bäckövergång samt 2 pinnar väldigt nära (20 m).

IMG_4799

Hon skötte sig jättefint genom hela spåret och klarade det nästan helt perfekt. På ett ställe så blev det ett lite större tapp som hon självständigt ringade och jobbade sig tillbaka till spåret på ca 1-2 minuter, men där tappade vi en av de vanliga spårpinnarna. Jag är dock sanslöst nöjd med att hon jobbade sig tillbaka helt själv och inte gav upp när hon hade det jobbigt, plus att hon markerade alla de andra pinnarna jättefint 🙂

IMG_4816

Efteråt blev det årets första ”spårat-i-linne”-selfie ❤ !

IMG_4839

 

Sen fick Lyxa ta sitt. Det hade legat i runt 2 timmar och var 820 m. Svårigheter: tunna miniapporter (miniatyr”glasspinnar”, betsade), miniapport nära starten, miniapport nära naturpinne (ca 20 m), många vinklar, snårig och delvis blöt terräng, avslut på torrt, öppet kalhygge

IMG_4802 IMG_4801

Lyxa skötte sig kalas och spårade sig fint genom hela spåret med alla pinnar hem ❤ ! Första spåret i år som var riktigt hett, ute på kalhygget stekte det på rejält!

IMG_4841 IMG_4847

Vi försökte oss också på en efter-spår-selfie, men det blev mest pusskalas 😉

KCYE1342

 

Sen tog vi det lugnt igen ett tag, och sen gick jag och Pu ut och tränade utbackningar inför skyddet, och efter det testade vi lite slalom.

Jag har gått ifrån 2×2 då det inte verkade fungera på rätt sätt för Pu. Hon är mer en hund som behöver klara ramar och regler för vad jag vill att hon ska göra för att vi ska få snabbast och bäst framsteg. Så vi har gått över till bågar istället, idag var tredje passet med bågar.

Hon gick så himla fint på 4 pinnar, så jag tänkte att jag ”bara skulle kolla” med 8 pinnar också 😉 . Hade för få bågar så det blev två öppna portar i mitten, vilket drog ner på tempot och jag fick stötta henne lite extra mycket med rösten där. Men jag tycker hon löste det riktigt bra ändå!

Ska fortsätta variera mellan 4-8 pinnar (både ihopsatta och isärplockade som 2×4-pinnar) och jobba på ingångar, fart och teknik. Men nu känns det som att det börjar lossna och vi börjar komma någonvart :D!

Och direkt med framstegen så ballade min hybris ur, och jag anmälde Pu till sin debut i hoppklass, på Hula Hoppet i juli 😛 ! Vi behöver ju bara lära oss slalo…. och däcket… och platta tunneln… och långhopp… och handling…. och att hoppa på fullhöjd…

Jaja, hon är snabb iaf, alltid nått 😉 ! KBK!

IMG_4882

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s