Grymmaste tävlingshelgen! 1:a pris, cert, pinnar och klassvinster!

Helgen som gick var inte bara den hittills hetaste på året med temperaturer mellan 24-28 grader, utan det var även en FANTASTISK tävlingshelg för oss ❤ !

Vi började på fredagen då jag och Lyxa åkte ner till Falbygdens BK och tävlade elitlydnad. I den ovana hettan och med minimalt med lydnadslydnadträning så lyckades vi trots en nolla på zätat (Lyxa gjorde tre ASBRA, snabba och snygga skiften… dock var två fel 😉 ) ta ett 1:a pris på 265 poäng och en 2:a plats. 

160509,9

 

Efteråt hade vi myskväll i husvagnen (som jag dragit ner redan på torsdagen då vi satt och hejade på våra skyddstävlande kompisar) och på lördag morgon kl 8 var det lottning för elitspårstävlingen! Vi drog startnummer 18 (näst sist) och blev sen utkörda till spåren. Prel påsläppstid var 10,40 (vi blev sen påsläppta vid 11,04) så vi hade gott om tid att slappa i skogen.

160509,11 160509,12

 

När domarna kom så selade vi snabbt på och jag skickade ut Lyxa i rutan. När linan tog slut så började jag gå ut efter henne, och strax kom hon på spåret och vände höger. Men efter ett par meters spårande så tvärnitade hon, vände håll och spårade förbi mig ut till motsatta sidan av rutan. Jag följde efter med nervösa hjärtslag, men INGET rop om bakspår kom!! Lyxa hade alltså gått ut i bakspåret, men analyserade helt korrekt och valde att vända och spåra ut i framspår!! Allra bästa tjejen ❤ !

Sen rullade spåret på riktigt bra, pinne efter pinne kom in och rätt snart stod vi med slutpinnen hos oss 🙂 ! Full pott på upptag och full pott på spår!

160509,13

Tillbaka till klubben och så väntan på att gå ut på den kokande planen, solen stekte hela dagen! 9 hundar hade brutit efter spåret, jag tror att torrheten i marken och hettan (som ingen hunnit vänja sig vid än) tog rätt styggt på många i spåret.

Lydnaden blev inte alls så bra, jag missuppfattade hur många innan mig som brutit så jag hann inte förbereda oss som jag tänkt. Större och mindre slarvfel kom, men jag var glad att hon kämpade på så bra som hon gjorde i värmen 🙂 !

160509,14

Sen rullade det på rätt snabbt till uppletet. Jämför jag med de senaste tävlingsuppleten vi gjort så var det här ett stort fall framåt 🙂 ! 4 föremål kom in (det sista var asfint, jag riktade in henne mot bakre vänstra hörnet där jag trodde det låg ett, bara nån meter ut på skicket svängde hon snett till höger och plockade ett nära föremål bara några meter in i rutan ❤ ), men vi fick 8-8 i betyg, avdrag för tempo och att Lyxa slarvsläppte det 3:e föremålet framför mina fötter 😛 !

Jag har svårt att övertala/förklara för Lyxa att det är super att hon hittar grejer, men att hon GÄRNA kan dra på ett LITE högre tempo 😛 ! Hon är ju rejält bekväm av sig, och hon ser ingen vinning i att söka i galopp när hon vet att hon hittar dem lika bra i trav… En svår nöt att knäcka, men jag är SÅ nöjd att hon faktiskt letar på och hittar allt ❤ !

160509,15

Efter en perfekt genomförd platsliggning och ihopräkning av poängen, så visade det sig att vi skrapat ihop 574,75 poäng, vilket innebar klassvinst och Lyxas 13:e spårcert!! Bästa, bästa hunden ❤ !

160509,16

 

Som om det inte vore nog med de fina resultaten jag och hon satte i helgen, så på söndag tog Andreas med sig henne och Smalis och åkte till Mariestad för att tävla dubblerade klasser agility. Efter ett första fint agilitylopp med lite kontaktfältsfel, så fick jag ett sms efter deras andra agilitylopp där han sa ”Värst vad det är lätt att tävla largehund, jag förstår inte vad du gnäller om 😉 ”.

Då har de gått och tagit KLASSVINST OCH PINNE i AG2 😀 !!!!

160509,18

Extra häftigt (och lite småbittert för mig som är ordinarie förare 😉 ) är att Andreas och Lyxa bara tränat agility EN GÅNG tillsammans!! Fy fan vilken duktig hund och vilken duktig handler till karl jag har ❤ !

Senare på dagen visade han återigen hur duktig han är, då han och Smalis krigade sig till en 3:e plats och deras första pinne i HO2 😀 !!! Hurraaaaa så bra han är ❤ !

160509,19

 

Så sammanfattningsvis för helgen:

Lyxa:

  • 1:a pris elitlydnad
  • Cert elitspår
  • Pinne AG2

Smalis:

  • Pinne HO2

Vilka duktiga hundar vi har ❤ !

2 reaktioner på ”Grymmaste tävlingshelgen! 1:a pris, cert, pinnar och klassvinster!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s