Ett litet steg bakåt men ett gigantiskt fall framåt

I helgen tävlade jag och Lyxa elitspår igen, den här gången på Herrljungas trevliga klubb 🙂 . Det var jag, Lyxa och Pu som åkte iväg på morgonen, i spöregn och med mer än 20 graders skillnad från förra helgens tävling i Falbygden, från heta +25 till iskalla +4 . Spännande värre med rejäla väderomslag 😉 !

Vi drog startnummer 9 vid lottningen, och blev rätt snart utkörda till spåren. När domarna kom så var det bara på med selen, bort till upptagsrutan, rikta in och skicka ut. Lyxa gick asfint och spikrakt ut i rutan, klippte spåret och satte av mot höger. Tyvärr var hon lite övermodig och hade för lite hjärna, så vi blev tillbakaropade från bakspår 😛 ! Typiskt och suuuurt, men sen var vi iaf iväg.

Eftersom vi var i stort sett körda för riktigt fina SM-poäng med 24 poäng bort, så sa jag till mig själv att om vi missade en enda pinne i spåret så skulle vi bryta tävlingen och spara på krafterna. Men duktiga, pinnsäkra Lyxa plockade in alla pinnarna superfint, så det var bara KBK som fortsatte gälla!

160516,1

Tillbaka till klubben där vi nu fick sällskap av faster Ann-Sofie och drack kaffe och tjötade tills det var dags för oss att gå in på den efter ett par störtskurar blöta och kalla lydnadsplanen. Vi hade ett par små detaljmissar, men den övergripande känslan var JÄTTEBRA och det var verkligen kul att gå lydnaden med Lyxa ❤ ! Så skönt att börja hitta känslan igen 😀 !

160516,2

När all lydnad var över var det dags för lunch, och sen fick Lilla Pu komma ut och träna lite. Hon skötte sig super och vi fick tränat fotgående, kryp (superfina raksträckor och startade upp vinkelträning), apportering (jättefina gripanden!), utbackningar, inkallningar, bruksstegen (som hon tog helt perfekt med tramp på alla pinnar bägge gångerna, så himla duktig med helt ny stege ❤ ) och så fick hon göra en ca 85 m budföring till okänd mottagare. Super!

160516,3

Efter lunch så rullade det igång med uppletet, och jag skulle ljuga om jag sa att jag inte var nervös. Vi har ju haft bra träningar den sista veckan, men då det är vårt mest ostabila delmoment (allt från 5-10 kan hända med Lyxa 😛 ) så var jag lite pirrig ända tills vi gick in och blev visade rutans hörn av domaren. Då rann nervositeten bort, vi ställde upp på baslinjen och jag skickade ut Lyxa i rutan.

Hon gjorde ett SÅ fint jobb, gick ut rakt och fint på djupet, letade jättefint och hittade föremål på föremål. Inget krångel, inga stopp, härligt självförtroende på henne och jag kunde bara fokusera på att rikta in, skicka ut och gå vidare på baslinjen. Rätt snart plockade hon det sista föremålet och jag fick jubla över henne och hur duktig hon var ❤ ! Lite tugg drog ner betyget en enhet, men hon satte ett fint betyg med 9-9! VILKET fall framåt i vårt uppletande, jag var SÅ lycklig!!!

160516,4

Sist på dagen var platsen, och alla hundarna skötte sig finfint och belönades med 10: or allihop 🙂 . Och när sammanräkningen av poängen kom på prisutdelningen, så visade det sig att trots bakspåret så samlade vi ihop 593,25 poäng, klassvinst av 12 startande och Lyxa fick sitt 14:e cert ❤ !!

160516,7

160516,6

Den där hunden är verkligen HELT fantastisk ❤ !!!!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s