Uppletsträning

Igår när jag kom hem från jobbet så vräkte det ner regn. Och då menar jag verkligen VRÄKTE, så att buskar vek sig 😛 ! Men, som min kloka vän Elin sa en gång ”det kan ju faktiskt regna på SM”, så det var bara att plocka på sig kläder och utrustning och ta med hundarna ut i skogen för träning 🙂 . Vi hade dock turen att det lättade upp under tiden vi tog oss ut, så tillslut duggade det bara 😉

160701,1

Jag hade två upplägg planerade för hundarna. Det första blev en uppletskorridor på ca 20 x 70 m, där jag la ut 6 föremål på djupet på lite lurigare ställen, bl.a droppade jag en leksak i högt blåbärsris. Sen skickade jag hundarna på vartannat föremål för att få lite konkurrenstänk.

Pu går ut varje gång med samma fina tempo och är bra på att söka sig hela vägen ut på djupet. Hon hittar föremål snabbt, och blir snabbare på att plocka dem och komma in med dem, och inte göra passiva ståmarkeringar som i spåret 😉 . Och det här passet höll hon ALLA föremål hela vägen in i ingång, wohoo!

Lyxa jobbade jättefint och höll galoppen nästan hela tiden (hennes käpphäst i uppletet är ju att hennes arbetstempo är snabb trav, vilket vissa domare drar på). I övrigt så hittar hon snabbt, kommer snabbt in och håller fint hela vägen.

När korridoren var tömd tog vi en promenad bort till en annan del av skogen, där jag gick ut ett linjetag på ca 75-80 m med 4 föremål utlagda.

160701,2

Här fick Lyxa hämta 2 x 2 föremål, belöning efter andra föremålet. Hon jobbar systematiskt och plockar föremålen inifrån och ut. Pu fick för första gången springa ut och hämta 3 föremål innan belöning, och går ut varje gång med samma driv så det känns toppen. Efter belöning skickade jag henne på sista föremålet (det längst ut) och hon jobbade sig jättefint ut. Här kom dock dagens första ”misslyckade” avlämning, för det sista föremålet var en babysko som hon fick tag på i skosnörena, så den tappades 😉 . Men 6 riktigt bra avlämningar av 7 är GRYMT 🙂 !

Filmer på nästan hela passen för tjejerna:

 

Sen blev det en skogspromenad för nedvarvning och för att få ut slagget ur kroppen, och lite avsvalkande bad i en bäck. Duktiga och nöjda tjejer 🙂 !

160701,3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s