Svåra spår i spöregn

Igår hade jag och aussiesarna bokat tid för spårdate med Josephine, så det var bara att efter jobbet åka hem snabbt, byta om, brygga kaffe och packa in hundarna i bilen för att sen åka hemifrån igen 🙂 ! Det är mycket tid hemifrån under högsäsong med hundträning, men som tur är så är det så himla trevligt och energigivande att träna med sina fyr – och tvåbenta vänner 🙂 !

160712,2

Precis när jag knäppt ovanstående kort så började regnet falla….

Och på vägen till spårskogen blev det bara värre och värre, under en sektion av vägen så var jag tvungen att sakta ner till 50 (på 90-väg) och så haglade det också. Det ENDA som får mig att ge mig ut i sånt här väder är tanken: ”Det kan regna på SM!” 😛 !

Vi var framme 17.30, och som tur var lättade det upp lite grann när vi gick ut våra spår så det bara regnade och inte vräkte ner 😉 ! Jag gick ut ett 1000-m spår till Django, och Josephine gick ut ett drygt 890 m långt spår till Pu, och ett ca 500 m till Lyxa. Pu fick blandat vanliga/natur + en läderapport, Lyxa fick natur/mini/minimini-apporter.

160712,3

Sen blev det spårliggfika, som tur var hittade jag två paraplyn i bilen (och jag hade uppenbarligen också ett par regnstövlar liggandes, YAY för bruksbilen 😀 )

160712,8 160712,4

Regnet varierade från att vräka ner till att bara duggregna, men det var inte uppehåll en enda gång under liggtiden. Så när jag tog ut Lilla Pu så kände jag att det kanske skulle bli svårt för henne med all vätan, och jag fick lite rätt.

Hon kämpade ASBRA i spåret, men oerfarenheten av SÅ blött spår lyste igenom. Hon tog påsläppet jättefint och spårade superfint alla raksträckor, och markerade 2 pinnar jättefint. Hon hade svårt med vinklarna, de två första kämpade hon sig igenom med mycket ringande, den tredje jobbade hon jättelänge med, men där såg man hur hennes ögon gick i kors. Så där tog vi beslutet att sela av henne och låta henne frispåra resten. Två apporter (naturpinnen och läderbiten) missade vi när hon irrade runt, men hon hittade och markerade den sista lilla pinnen samt spårslutet. Bra kämpat under för henne svåra förhållanden, och jättebra info att vi ska gå ut och träna mer spår i spöregn ❤ !

160712,5

Django släpptes på sitt spår som legat i 2 tim och 20 min, och han gjorde ett sanslöst bra arbete! Alla pinnar hem och ett toppenjobb i blötan 😀 !

160712,7

Sist ut för dagen var Lyxa, vars spår hade legat i lite drygt 3 timmar. Man märkte verkligen på henne att de senaste spåren med gömda apporter gjort intryck på henne, för hon var SÅ noga i spåret ❤ ! Känns så skönt när hundar lär sig snabbt det man vill att de ska göra, kombinationen smart hund och smart upplagd träning är fanimej oslagbar 🙂 !

160712,6

Sen skulle vi egentligen ha kört upplet med, men klockan började närma sig 21,30 och mitt huvud skällde på mig för att jag inte ätit sen kl 12 utan bara druckit kaffe 😛 ! Att jag ALDRIG lär mig att jag ska ha med mig matsäck på träningar, jag tänker alltid ”jaja, jag blir nog inte borta så länge och jag har ju en termos kaffe med mig”, och så råkar det ALLTID bli typ heldagspass 😉 . Men nu har jag iaf lärt känna mig själv och vet hur jag ska göra för att undvika mataggressivitet, så det var faktiskt ett moget beslut att inte träna mer 😉 .

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s