Om Team Lyxlirarens

Jag heter Mia Oskarson och bor tillsammans med min man Andreas och våra fem hundar i Granvattnet, mittemellan Alingsås och Sollebrunn.

IMG_0720

150926,56

I vår familj delar vi hundträningsintresset (även om jag kanske har de lite mer högtravande tävlingsplanerna) och vardagsskötseln, motion och  fysträningen av hundarna. Andreas står för huvuddelen av träning och tävling med dvärgschnauzrarna, och jag med aussiesarna. Innan vi träffades hade Andreas aldrig tränat hund förut, nu tävlar han både agility och rallylydnad och har gått flera kurser i hundträning.

Jag har tillsammans med min familj haft cavalierer sen -89, och fick min första egna hund -98 när jag var 15 år gammal, en tricolorfärgad cavalier king charles spaniel som hette Beatnik. Det var med honom jag så smått började mitt hundtävlande och mina oändliga hundkurser, vi tävlade agility och lydnad och fick titeln LP1.

140806,1LP1 Fenvolds Beatnik  och Bazett’s Warrior, foto 2004

 2007 bytte jag ras till dvärgschnauzer när jag köpte Homer, och fortsatte gå mängder av kurser. 2007 var även året då jag började gå hela utbildningar inom hunderiet och fördjupa mig i ämnet hundträning, och har sedan dess utbildat mig till

  • Klickertränare (Canis)
  • Valp – och allmänlydnadsinstruktör (Hundens Hus)
  • Spårinstruktör (Vinna Hundcenter)
  • Agilityinstruktör (Vinna Hundcenter)
  • Tävlingslydnadsinstruktör klass 1-elit (Kungliga Hundar)

2009 köpte jag min första australian shepherd LyxaMed henne har jag gått mängder av kurser och föreläsningar för många av de främsta tränarna i både Sverige och övriga nordiska länder. Hon kom att bli min första tävlingskamrat som jag fick ordentliga framgångar på tävlingsplanen med och vi har tagit oss till elitnivå i både lydnad och bruks. Vi har tävlat på Lydnads-SM 2014 och 2015, samt tävlat Bruks-SM 2015 och 2016.

150726,8

2014 ”råkade” jag köpa min andra australian shepherd Pu. Det var inte alls meningen att jag skulle ha en brukshund till just då, men när jag såg henne så sa det ”klick” inom mig och jag var bara tvungen att ha henne! Hon är min lilla påläggskalv som jag hoppas få en framgångsrik tävlingskarriär med inom främst bruks (spår, skydd och sök), men förhoppningsvis även inom agility och lydnad 🙂 .

Med Pu startade ett nytt kapitel i mitt hundliv, då hon blev min inkörsport i skyddsvärlden. Hon är den första aussien någonsin som tävlat svensskydd, och tack vare henne har det öppnats en helt ny träningsvärld för mig som faschinerar och utvecklar mig något oerhört. Jag har helt enkelt blivit skyddsfrälst 🙂 .151212,9

Jag är nog vad man skulle kunna kalla en hundidiot, allt i mitt liv cirkulerar på ett eller annat sätt runt mina hundar och vår träning. Och jag skulle inte vilja ha det på något annat sätt, jag älskar det!

Många förstår inte att det inte är ”bara hundträning”. Det är en en livsstil och en livspassion som ger både energi, återhämtning och fantastisk glädje.

probonobild

151022,8